Dr. Leposa Tamás

Tolna megyéből származom, ahol a nagyszüleim révén a vidéki élet és az állattartás már gyerekkorom óta fontos szerepet játszott életemben. Szűkebb családom, így édesanyám is természetesen nagy állatszerető, nővérem korábbi igényes kutyatenyésztői tevékenységének köszönhetően már fiatal koromban öt labrador retriever vett körül. Pályaválasztásomra édesapám sebészi, házi orvosi hivatása is jelentős hatást gyakorolt.

Középiskolai tanulmányaimat a Tamási Béri Balogh Ádám Gimnáziumban végeztem, ahol a kémia és biológia tantárgyaknak kiemelt figyelmet szenteltem. Az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny döntőjébe is bejutottam, aminek fő helyszíne a győri Révai Miklós Gimnázium  volt. Ekkor még nem sejthettem, hogy az élet később ebbe a városba hoz.

Az állatorvosi egyetemre való sikeres felvételt követően ismerkedtem meg szintén állatorvos feleségemmel, akivel az évek során mind tanulásban, később mind munkában kölcsönösen jól tudtunk és tudunk a mai napig együttműködni. Tanulmányaim során kiemelt figyelmet fordítottam a kutyák és macskák orvoslásának minél magasabb szintű ismeretének megszerzésére. Az egyetemi évek alatt tudományos diákköri versenyen megnyertem az első helyezettnek járó Medveczky-díjat, az akkor még úttörőnek számító kutyák egyedazonosítása céljából végzett molekuláris genetikai vizsgálatának témájában.

2010-ben cum laude minősítéssel végeztem az egyetemen, diplomámmal együtt pedig felsőfokú vadgazdálkodási címet is szereztem. Ezt követően egy nagy forgalmú kaposvári kisállat klinikán helyezkedtem el, ahol a kedvtelésből tartott állatok mind általános, mind sürgősségi ellátásának széles körű tudását sajátíthattam el. Ezzel egyidejűleg egy nagylétszámú szarvasmarha telep ellátásában is részt vettem, továbbá a tevékenységem részét képezte juhok, lovak és sertések háztáji alapellátása is.

2012-ben párom családi kötődése réven költöztünk Győrbe, ahol 2013 tavaszától kezdve kezdtük meg közösen Győrszentivánon az önálló állatorvosi praktizáló tevékenységünket a Győrszentiváni Ezer Tappancs Állatorvosi Rendelőben. 2020 júniusától immár Árnyas utcai saját rendelőnkben várjuk a pácienseket.

Családalapításunk miatt 2014-ben Győrből egy kedves faluba, Töltéstavára költöztünk, ahol a megkereséseknek megfelelően igyekszem háznál is segíteni a falubeliek kedvenceinek gyógyulását.

2018-ban elvégeztem az Állatorvostudományi Egyetem állatorvos-menedzser szakállatorvosi képzését.

Két kislány boldog édesapja vagyok. Házunkban és a körül egy befogadott kutya (Tokaj) és cica (Natasa) teszi mozgalmassá az életet.

A munkám során kifejezetten a társállatokra (kutyák, macskák) specializálódtam, ezen belül főbb érdeklődési területem közé tartozik többek között a sürgősségi ellátás, illetve az aneszteziológia és a műszeres diagnosztika.