Február-március: -10% kedvezmény szívférgesség szűrés árából

FEBRUÁR-MÁRCIUS HÓNAP KEDVEZMÉNYE -10%: minden szívférgesség kimutatására szolgáló tesztből és megelőzésre adható készítményből!

Két szűrőmódszer együttes választása esetén: 20% kedvezmény!

Aki bármilyen szűrővizsgálaton, illetve a személyes bemutató előadáson részt vesz ebben a két hónapban, EGY ÉVRE SZÓLÓ KEDVEZMÉNYKÁRTYÁT kap, amellyel 10%-kal olcsóbban vásárolhat megelőzésre szolgáló készítményt vagy újabb szűrővizsgálatot a jövőben!

Jelen írásunkat a továbbiakban magára a kimutatásra összpontosítjuk.
A szűréshez mindenképpen vért kell vennünk, amelyet két metódussal is vizsgálhatunk. A legtökéletesebb megoldás véleményünk szerint mindkét módszer együttes használata (főleg ha a kutya életében legelőször kerül szűrésre), lehetőség szerint a szúnyog szezon előtt (azaz február-márciusban):

1. a levett vérből lehetőség van kenet készítésre, illetve egy speciális eljárással a lárvák ún. koncentrált elkülönítésére. Előnye, hogy mind a szív-, mind a bőrférgességet okozó ún. mikrofiláriák (előalakok) láthatóak, illetve olcsóbb a kivitelezése. Hátránya, hogy fertőzöttség, azaz pozitív eredmény esetén a szívférgesség elkülönítésére önállóan a bőrférgességtől nem alkalmas, továbbá a vizsgálat elvégzése időigényesebb.

2. a levett vérből egy ún. gyorsteszttel azonnal elbírálható a szívférgességet okozó felnőtt nőivarú férgek jelenléte. Előnye, hogy egyértelműen csak a szívférgességnél reagál, így elkülöníthető a bőrférgességtől, valamint gyors, azonnali eredményt ad. Hátránya, hogy a hímeket, valamint a mikrofiláriákat (fejlődési előalakok) nem mutatja ki, illetve magasabb költséggel jár.

100%-os szűrővizsgálat szívférgességre sajnos nem létezik, ezért a két módszer együttes alkalmazása adja a legbiztosabb eredményt, főleg ha még nem volt korábban ez irányú vérvétele.

Milyen esetekben érdemes szűrővizsgálatot kérni?

-ha még sosem volt szűrővizsgálata a kutyának

-ha szeretnénk a betegség ellen védekezni, de még nem teszteltük négylábú családtagunkat

-ha szívelégtelenségre utaló tünetek vannak, amelyek szívférgességgel kapcsolatba hozhatóak (köhögés, fáradékonyság stb.) és ezt akár a tünetek vagy a kutyus hallgatózásos, illetve szívultrahangos vizsgálata felveti

-ha már volt szűrővizsgálata és negatív lett, de védekezés céljából nem kapott gyógyszert a kutyusunk

-ha már volt szűrővizsgálata és negatív lett, védekezés céljából adtunk gyógyszert, de ellenőrizni akarjuk, hogy ez a kezelés megfelelőnek bizonyult-e

Továbbá még mindig lehet jelentkezni az alábbi facebookos bejegyzésünkben a szívférgességről szóló előadáson való részvételre!
https://www.facebook.com/ezertappancs/posts/1244757895626381